Få vildt flotte cykeloplevelser på Djursland

Rundture på cykel

De lokale cykelture er rundture. De kan startes hvor som helst på ruten og kombineres efter behov.

Djursland på cykel - ture & kort

De lokale cykelture går gennem noget af Danmarks smukkeste natur. Her er beskrevet 15 rundture på hele Djursland med varierende længde. Turene beskrives i materialet "Djursland på cykel - ture & kort" og der henvises til oplevelser og mulighed for proviantering undervejs.

"Djursland på cykel - ture & kort" - er en todelt folder. Tur- og rutebeskrivelserne er trykt på stenpapir som er meget rivestærkt og vandtæt. Beskrivelserne leveres i et plastik omslag.

Turistkontorene i Ebeltoft, Grenaa og Allingåbro sælger kortet for 50 kr.

Kløverstierne på Djursland, Kløverstier, cykelstier, Ebeltoft, Kolind, Grenaa, cykelrute, mountainbike, cykelferie

Kløverstierne på Djursland

Kløverstierne er et landsdækkende stikoncept, der består af afmærkede og opmålte stiruter i byer og bynære områder. Konceptet består af fire ruter i hver sin længde og farve (grøn, blå, rød og sort), og udspringer fra et centralt sted i byen. Størstedelen af ruterne passerer både aktivitetsmuligheder og seværdigheder i området.

Djursland har selvfølgelig også disse Kløverstier og befinder sig i og omkring både Grenaa, Ebeltoft og Kolind. Nogle af ruterne er velegnet til rundture på cykel.

 

 

Grenaa – Bevæger I jer ud på den Sorte Rute (23 km), så hold tungen lige i munden! Ruten starter som en cykeltur gennem byens gader, men ender efter kort tid ud i det særlige mountainbikespor ved Grenaa Idrætscenter. Her går de næste kilometer på et snoet singletrack gennem Grenaa Plantage, hvor sporet blandt andet passerer 20 broer/overkørsler.

Læs mere her

Ebeltoft - Tager I ruten Langs Kysten (7,9 km) kommer I en tur på "Feddet" med strandenge, vadehav, skanser og fredfyldte udsigter. Herfra er et smukt skue over Ebeltoft.

Læs mere her

Kolind – Tager I Landsbyruten (13,8 km), bringer den jer helt ud til de gamle landsbyer omkring Kolind. Stien fører jer igennem gamle fortællinger omkring Ebdrup Kirke og et specielt fredet gravsted på Kraghøjvej. I passerer også Elløv Enge, Mårupvad og Svanebo undervejs. Ruten går ad gode veje, primært grusveje, og er derfor velegnet som cykelrute. Husk at tage en folder med fra folderkasserne på runten.

Læs mere her