Få vildt flotte cykeloplevelser på Djursland

Tag en pause

Cykelturen bliver sjovere med et par velfortjente pauser. I får ekstra energi, når I ved, at der rundt i det næste sving er et ishus, en café eller en madpakke-bænk med udsigt.

På Djursland er der mange spændende, spektakulære og sjove steder at holde pause. 

Her kan I få en fornemmelse af hvad der venter jer på Djursland:

> Kort afstand til vildt mange børnevenlige oplevelser.
> Mange naturperler med Nationalpark Mols Bjerge som det absolutte fyrtårn.
> Børnevenlige sandstrande – Grenaa Strand er blandt Jyllands bedste.
> Ebeltoft er en charmerende og unik blanding af købstad, havnemiljø og strandliv.
> 250 km varieret kyst med plads til aktive udfoldelser på alle tider af året.

Steder til pause og picnic, Kalø Slotsruin, ishus, is, kaffe, Tinghulen, cykelpause, natur, cykelsti, madkurv, madpakke

Pause og picnic

Her er et par populære forslag:

Kalø Slotsruin ligger ved porten til Nationalpark Mols Bjerge. En tur ad dæmningen til Slotsruinen sætter middelalderstemningen helt i top. Tag lidt proviant med - ishuset ved parkeringspladsen har et bredt udvalg af is, kaffe med mere. 

I Mols Bjerge fx ved dødishullet, Tinghulen, finder I let en fredfyldt plet. På vejen mellem Knebel og Vistoft ligger Mols Kafferisteri, som frister med nyristet kaffe.

Jernhatten, som er en imponerede bakkeknude. Fra toppen er en smuk udsigt over Kattegat og til øen, Hjelm. Bestig Jernhatten og udforsk troldeskoven. På strandengen nedenfor kan I nyde jeres picnic.

Mellem Katholm Gods og landsbyen Høbjerg kommer I gennem den mest charmerende hulvej - en af landets flotteste hulveje flankeret af store, gamle bøgetræer. 

Tag madkurven med til Jyllands østligste punkt, Fornæs Fyr og få et kig til Anholt havmøllepark. Der er bænke på strandengen neden for fyret.

Bønnerup Havn hersker en hyggelig atmosfære ved de gamle fiskerhuse, de blå fiskekuttere og den aktive fiskeri- og lystbådehavn. Havnen er et dejligt opholdssted med borde, bænke og grillpladser. Fiskebutikken frister med en lun fiskefrikadelle.

Strande på Djursland, badestrande, Blå Flag, havn, kyst, cykeltur ved stranden

Strande

Djursland og Anholt har Blå Flag - fordelt på Blå Flag Strande, Blå Flag havne og Blå Flag centre.

På en Blå Flag strand eller havn oplever man høj vandkvalitet, klar og tydelig miljøinformation, gode udenomsfaciliteter og fokus på badesikkerhed.

Det er muligt at deltage i  aktiviteter på Blå Flag centrene hele sommeren ved kyst og strand fx kanoture, krabbefangst, rejehop, snorkling og meget mere. Kig ind på Blå Flag aktivitetskalenderen og vælg Norddjurs eller Syddjurs.

Vores Blå Flag strande: Anholt Vesterstrand, Boeslum Strand, Bønnerup Strand, Dråby Strand, Fjellerup Strand, Gjerrild Nordstrand, Grenaa Strand, Lyngsbæk-Femmøller Strand, Lystrup Strand, Rygårde Strand, Skovgårde Strand, Skødshoved Strand, St. Sjørup Strand og Vibæk Strand.

Vores Blå Flag havne: Bønnerup Lystbådehavn, Grenaa Marina, Nappedam Bådehavn og Udbyhøj Syd Lystbådehavn.

Find mere informaition om Djurslands strande og kyster.

Naturområder på Djursland, natur, strand, Mols Bjerge, cykeltur, nationalpark

Naturområder

Djursland har 250 km kyst og strand og et landskab med bl.a. Nationalpark Mols Bjerge og charmerende byer lige til at udforske. Få steder kan konkurrere med denne koncentration af betagende istidslandskab, strande, charmerende landsbyer og varieret og sjælden natur.

Djursland indbyder til jagt efter forstenede søpindsvin under stejle kalkklinter ved Karlby og Sangstrup. Fjordstemning under høj himmel ved Naturpark Randers FjordTraveture langs nordkysten eller op på Agri Bavnehøj og Trehøje i Nationalpark Mols Bjerge.

Nationalparken har sit navn fra Mols Bjerge, der er det mest kendte fredede naturområde i nationalparken med et helt særligt landskab, som er skabt til oplevelsesture. Her er mange afmærkede stier, helt nye cykelstier, der går igennem Mols Bjerge, og endda en undervandssti.
Her er udfordringer for alle. Agri Bavnehøj (137 m), Trehøje (127 m) og de smukke Stabelhøje (135 m) lokker med 360 graders panoramaudsigter.


Strand og kyst lokker til badeliv, lystfiskeri, sejlsport og dykkerture.