Få vildt flotte cykeloplevelser på Djursland

Skiltede cykelruter på Djursland

Til de fleste af stierne findes en uddybende folder, der kan hentes på turistbureauet eller downloades fra hjemmesiderne for Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune. Der henvises desuden til Dansk Cyklist Forbund for beskrivelser og download af foldere om skiltede cykelruter.

Gjerrildbanestien

Det er en lidt usædvanlig oplevelse at færdes på Gjerrildbanestien. Her ligger stien fast i sit eget plan, mens landskabet omkring stien hele tiden ændrer sig. Stien er ryddet og fungerer som vandre- og cykelsti og er asfalteret på en del af ruten. I Ryomgaard støder stien til Kaløstien.
Offentlig sti på 45,4 km - Gjerrild til Allingåbro.

Hent folder her

Kaløstien

Stien passerer den brede, flade Ryom Ådal og krydser Saksvad Bæk ved Skummelvad Bro. Nord for Kalø går stien op over den dramatiske randmoræne og byder her på en af de flotteste udsigter over Djursland. Fra Rønde fortsætter I ned gennem Ringelmose Skov, og ved Egens har stien forbindelse til Molsruten/Nordsøstien.
Offentlig/privat 14 km - fra Ryomgård til Kalø Slotsruin.

Hent folder her

Lodsstien

Lodsstien starter i Udbyhøj, krydser fjorden ved Voer-Mellerup færgen og fortsætter ind til havnen i Randers. Stien på østsiden af fjorden fra Udbyhøj til Voer er 13 km. Turen kan kombineres med et besøg på Kyst- og Fjordcentret, som tilrettelægger aktiviteter, hvor man kan opleve naturen i og omkring fjorden. Offentlig/privat 31 km - fra Udbyhøj til Randers.

Hent folder her

Molsruten

Ved Skærsøgaard drejer Molsruten fra Nordsøstien og bugter sig langs Stubbe Sø og Ulstrup bæk forbi Ørnbjerg Mølle og videre til Kalø Slotsruin og bøgeskovene ved Rønde for at ende i Aarhus. Offentlig/privat ca. 41 km.

Hent folder her

Nordsøstien

Nordsøstien er en vandring i kystens kulturhistorie. På Djursland ligger Nordsøstien langs nordkysten fra Udbyhøj til Grenaa og videre til Ebeltoft, hvor den er forbundet med den europæiske fjernvandrevej E1.

OBS! Det er en vandrerute og nogle steder er ruten ikke farbar på cykel. 

Hent folder her

Gravlevstien

Gravlevstien går fra Ebeltoft (Vibæk) til Gravlev på en nedlagt banestrækning. Stien går tæt forbi Ree Park Safari med et kig til giraffer og andre af savannens dyr. Lige før Gravlev er en afmærket sti til Stubbe Sø. Her er fugletårn i søens østlige ende. Ruten går igennem et varieret naturområde: skov, eng, søer og marker. Undervejs er der udsigt til Kattegat og øen Hjelm.

Afmærket sti, ca. 8 km, grussti.

Find info her