Få vildt flotte cykeloplevelser på Djursland

Byer på Djursland

På Djursland er de to største byer Grenaa og Ebeltoft. Her findes de fleste kulturelle tilbud, de store supermarkeder og de mange specialforretninger. Men andre byer kan også være med. 

Ebeltoft, cykelrute, cykelsti, bindingsværk, Fregatten Jylland, Glasmuseet

Ebeltoft

Året rundt indbyder byen til en tur på egen hånd ad de brostensbelagte gader. Den stemningsfyldte by, med skæve bindingsværkshuse, toppede brosten og blomstrende stokroser, gør Ebeltoft til en af landets mest seværdige byer.

Se mere:

www.ebeltoftby.dk 
ebeltoft@visitdjursland.com

+45 8634 1400

Grenaa, cykelrute, cykelsti, købstad, specialforretninger, musik, Grenaa Kirke

Grenaa

Grenaa har været købstad siden 1445, og er i dag Djurslands største handelsby med alle typer specialforretninger og supermarkeder. Tre gågader mødes på Torvet, hvor der i godt vejr er udendørs servering. Hver lørdag i juli er der desuden musik. Her ligger Grenaa Kirke, der er begyndt opført omkring år 1300.

Se mere:
www.shopicitygrenaa.dk 
shopicitygrenaa@gmail.com

+45 8758 1200

Auning, cykelrute, cykelsti, kultur, butikker, shopping, Auning, svømmehal, Auning Kart Park, cykeloplevelse

Auning

Auning er en by, der har oplevet en utrolig udvikling. Det gælder både for erhvervs-, kultur - og ikke mindst forretningslivet. Byen er blevet centerby, som byder på et meget bredt udvalg af spændende detailbutikker. Du finder alt, hvad hjertet begærer.

Se mere:

www.auningby.dk 
palle@2-of-us.dk

Rønde, cykelrute, cykelsti, handelsby, specailforretninger, restauranter, kultur, legeplads, Kalø Slotsruin, kræmmermarked, open by night

Rønde

Rønde er en handelsby med specialforretninger og gode supermarkeder og restauranter. I løbet af året er der mange forskellige aktiviteter i bybilledet. I sommermånederne er der f.eks. kræmmermarked og Open by night. Og så ligger byen som indgang til Nationalpark Mols Bjerge og midt på Djursland som et godt udgangspunkt for attraktioner og seværdigheder.

www.roendehandel.dk

pernille@swierzba.dk

Bønnerup, cykelrute, cykelsti, nordkyst, Kattegatstrand, fisk, lystbådehavn, cykelrute, havneby

Bønnerup

Bønnerup ligger på Djurslands nordkyst, lige ud til den dejlige Kattegatstrand og i naturskønne omgivelser. Der hersker en hyggelig atmosfære blandt de gamle fiskerhuse og i byens smukt beliggende og aktive fiskeri- og lystbådehavn


Se mere:
www.boennerup.dk/
mla@solatek.dk

Fjellerup, minigolf, Blå Flag, cykelrute, cykelsti, natur, cykelrute, norddjurs

Fjellerup

I byen kan du spille tennis og minigolf eller besøge Blå Flag stationen. Bag strandens klitter ligger sommerhusene i et stort naturområde med skov. Der er indkøbsmuligheder og et par spisesteder i området.


Se mere:
www.fjellerupby.dk/
steenklassen@hotmail.com

Hornslet, cykelrute, cykelsti, fred, ro, stille, natur, cykelrute, hygge, cykelstop

Hornslet

Byen med Rosenholm Slot

Her er et hyggeligt byliv, natur og kultur - gode specialbutikker og omkring byens centrum finder I både legepladser, parker og caféer. Hornslet er omkranset af store skove - ikke mindst Rosenholm-skoven omkring slottet, så er du til vandre- og cykelture, er det lige om hjørnet. 

Se mere:

www.facebook.com

Gjerrild, cykelrute, cykelsti, landsby, bindingsværk, aktiviteter, cykelpause, Gjerrildbanesti, børnevenlig strand

Gjerrild

– en charmerende landsby
Byen har mange velbevarede bindingsværksgårde. Og helt speciel er Sostrup Slot som afholder forskellige aktiviteter og events. Cykel- og vandrestien „Gjerrildbanestien“ følger det gamle baneforløb mellem Gjerrild/Stokkebro til Ryomgård og videre til Allingåbro. Lidt nord for Gjerrild ligger Gjerrild nordstrand, en børnevenlig sandstrand med masser af plads i baglandet. 

Se mere på www.gjerrild.net